Everything FLOATS! - Bug


#1

Title:
Bug : . EVERYTHING FLOATED.

Summary:
When i attempted to start a new embark, i spawned in between 3 mountains, in a small area of foot hills I believe.

Steps to reproduce:

  1. Create world.
  2. embark in a small area between the mountains that is foothills and get lucky.
  3. Watch as it looks like the world’s y coordinates for rendering slap you in the face.

Expected Results:
I expected the world to load a small mountain pass.

Actual Results:
The General Universe floated a layer above the rest.
Notes:
When i placed my banner on the layer below the floating trees, they jumped up level with the trees too.

Attachments:
I’ve attached my screenshots.

Versions and Mods:
I’m running Stonehearth v0.1.0 (release 92) and have no additional mods running during this save game. Yes, I am on alpha 3 and this but may already have been submitted. Didn’t realize. Steam not update?

System Information:
Will add in a bit, have to go check something right now


#2

:mag: at first I couldn’t distinguish what was the problem with the pictures, but you explained it well :smiley:

Thanks for reporting! Let’s see if people is able to reproduce it.

P.S.: you have to activate these options here to update automatically to the latest version.
We don’t know if this would happen in A4, I’ll check when I find some time.


#3

Recently i encountered this bug in Alpha 4 too. However, it was a mutch smaller scale, just a tree, a little to high.


#4

Looks like you guys have some problems! I think either Scotty forgot to turn off the tractor beam, or some little green settlers are about to come visit you! Either way I was unable to replicate the same error although I do get some floating trees in he edge sometimes, but i think it’s just because rendering difficulties. If you happen to run into this bug again I would suggest just verifying game integrity to make sure your files are all situated. Thanks for reporting! :slight_smile: