Game slows down UI


#1

Summary:
After some time the game appears to slow down the UI to unplayability. I usually have to restart the Game every so often so that the UI resets in speed.

Steps to reproduce:

  1. Play a normal game for some time
  2. ???
  3. UI slows down substantionally

Expected Results:
Normal UI speed

Actual Results:
UI is ultra slow

Notes:

Attachments:

Version Number and Mods in use:
latest rickety building release.
Mods:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1376575173
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1366853767
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1369862205
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1372155752
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1380047624
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1360577958
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1360561766
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1360600035
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1360090404
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1360101870
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1359741441
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1370165251

System Information:
Ryzen 7 1700
GTX1080Ti
16GB Ram
Windows 10 Home


#2

Also, more errors I get when loading the game, might be related?

release-828 (x64)[M]
...components/building2/plan/nodes/new_fixture_node.lua:45: attempt to index local 'ghost' (a nil value)
stack traceback:
	[C]: ?
	...components/building2/plan/nodes/new_fixture_node.lua:45: in function 'restore'
	stonehearth/components/building2/plan/plan.lua:31: in function <stonehearth/components/building2/plan/plan.lua:18>

release-828 (x64)[M]
c++ exception: lua runtime error
stack traceback:

release-828 (x64)[M]

No matching overload found, candidates: custom [class std::weak_ptr] add_child_to_bone(custom [class std::weak_ptr],custom [class std::weak_ptr],std::string const&)
stack traceback:
[C]: ?
[C]: in function ‘add_child_to_bone’
…onents/equipment_piece/equipment_piece_component.lua:245: in function ‘_attach_to_bone’
…onents/equipment_piece/equipment_piece_component.lua:192: in function ‘_setup_item_rendering’
…onents/equipment_piece/equipment_piece_component.lua:41: in function <…onents/equipment_piece/equipment_piece_component.lua:34>

The last one might be from a mod, dont know for sure.

Edit:

After another reload, there is a forth error:

release-828 (x64)[M]
radiant/modules/entities.lua:365: attempt to index local 'entity' (a nil value)
stack traceback:
	radiant/modules/commons.lua:53: in function 'report_traceback'
	radiant/modules/commons.lua:64: in function <radiant/modules/commons.lua:58>
	radiant/modules/entities.lua:365: in function 'get_world_grid_location'
	...components/building2/plan/nodes/new_fixture_node.lua:131: in function 'get_working_regions'
	...tonehearth/components/building2/building_monitor.lua:177: in function '_on_building_progress_slow'
	...tonehearth/components/building2/building_monitor.lua:166: in function 'fn'
	radiant/controllers/nonpersistent_timer.lua:56: in function 'fire'
	radiant/controllers/time_tracker_controller.lua:86: in function <radiant/controllers/time_tracker_controller.lua:86>
	[C]: in function 'xpcall'
	radiant/modules/commons.lua:73: in function 'xpcall'
	radiant/controllers/time_tracker_controller.lua:86: in function 'set_now'
	radiant/controllers/time_tracker_controller.lua:126: in function 'increment_now'
	radiant/modules/timer.lua:13: in function 'instance'
	radiant/modules/events.lua:291: in function <radiant/modules/events.lua:285>
	[C]: in function 'xpcall'
	radiant/modules/commons.lua:73: in function 'xpcall'
	radiant/modules/events.lua:285: in function 'trigger'
	radiant/modules/events.lua:405: in function '_trigger_gameloop'
	radiant/modules/events.lua:453: in function '_update'
	radiant/server.lua:66: in function <radiant/server.lua:63>

#3

The savegame for the errors:
1526411346129.7z (4.7 MB)

The game world itself doesnt have much at all…


#4

I have that same UI problem.


#5

I see you are on the rickety build, you should be on latest unstable.


#6

Same issue here. Already with less than 10 heartlings. I don’t even have any buildings. Can’t play at all anymore, that rly sucks :frowning:

edit: in the video the only mod active is the finery mod.


#7

This video shows the exact issue I have.


#8

yup… i have the same, then they all sit around IDLE and the game is unplayable.

DEVS, please fix this issue, idling, etc, as it makes such a great game unplayable.