Czech Translation (Čeština pro Stonehearth)

For English Speaking Guys:

Hello guys :blush:,
about a three months ago I started to think about translating Stonehearth into Czech. And because I can’t do what I was used to do due the covid pandemic, it took only few days before I actually started translating. And now after two months of work I have about 30% of the base game translated and I think it’s pretty good (considering that this is a first game I ever tried to translate :smile:).
Anyway I started this topic mainly for Czechs who want Czech in Stonehearth and to give updates about translation progress. So if you don’t speak Czech I have to inform you that rest of this text will be in Czech and I’m almost sure that it will be really hard for you to read it :smile: But you can still comment, if you want :wink:

Pro Čechy:
Zdravíčko :sunglasses:,
Jak jsem psal v úvodu pro lidi, co mluví anglicky založil jsem tohle vlákno, abych mohl informovat o postupu na překladu Stonehearthu do Češtiny. A samozřejmě taky pro to, aby tenhle překlad, byl pro všechny lidi, co by si ho chtěli stáhnout, dostupnější.

Jak to začalo
Někdy na začátku ledna jsem se zase asi po dvou letech dostal k téhle hře - hlavně kvůli velkému updatu ACE, a přišlo mi škoda, že pro ní neexistuje český překlad. Protože teď mám jako asi všichni češi spoustu času, protože všechno je zavřené, tak jsem se rozhodl, že se do toho překladu pustím sám. V současné chvíli mám respektive máme, protože už na tom děláme dva, přeloženou necelou třetinu základní hry (nastavení, předměty a Ascendency Kingdom) a pomalu se propracováváme dál, tak snad nám síli vydrží.

Stav překladu
Prozatím je překlad hry dostupný pouze v repozitáři na GitHubu, odkud si ho můžete stáhnout a sami nainstalovat. Předem upozorňuji, že hodně věcí pořád není přeloženo a také zatím ani nefungují všechny fonty - ten základní tedy Grobold už funguje, ale u ostatních se vám může stát, že fungovat nebudou. Mám v plánu se na to kouknout, ale pravděpodobně až bude přeložená většina hry. Mám také v plánu udělat mód a návod na instalaci na steamu, ale to přijde asi až přeložíme celou základní hru.

Chcete pomoci?
Jak jste si už přečetli, děláme na tom zatím jenom dva, takže oceníme další pomocníky. Nemusíte asi ani umět pořádně anglicky, protože potřebujem i lidi coby hru testovali. Případně pokud umíte dobře česky, tak by se nám hodil někdo, kdo nám zkontroluje chyby v překladu, protože i když si myslím, že celkem česky umím, tak vždycky, když po sobě něco čtu, tak najdu spoustu chyb. Určitě jich hodně bude i v tomhle příspěvku. Ale zpátky k tématu - pokud chcete pomoct s překladem, tak mi neváhejte napsat buď tady, nebo se podívejte na odkaz na repozitář a tam najdete více možností. Preferuji discord, ale je to na vás.

Závěr
Jak jsem psal na začátku, mám v plánu tohle vlákno aktualizovat, vždycky když bude nějaká větší část překladu připravena na použití, pokud ale budete chtít vždycky co nejnovější část překladu, tak si stahujte to, co je uloženo ve větvi (branch) working_on.

Tady je slíbený odkaz na Repozitář

Obrázky :star_struck:
A tady máte několik obrázků jak současný překlad vypadá a ano zatím jsem to moc netestoval, takže je tam spustu věcí divně: (Here are some pictures from current version of the translation, I haven’t test it yet, so some things looks really wierd) :woozy_face:

1 Like